логоFacebookTwitterYouTubeeMail

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ И ФОНДАЦИЈАТА ТРИФУН КОСТОВСКИ ПРИ МАНУ 

имаат чест да Ве поканат на свечено одбележување на 20-годишнината од основањето и работењето на Фондацијата Трифун Костовски.

15 мај (вторник) 2018 година, 12 часот
Свечена сала на МАНУ

П Р О Г Р А М А
Поздравна реч на акад. Таки Фити,
претседател на МАНУ
и претседател на Управниот одбор на Фондацијата
Пригодно обраќање на г. Трифун Костовски,
основач на Фондацијата
Промоција на пригодното издание на МАНУ
20 години Фондација Трифун Костовски
при Македонската академија на науките и уметностите


За филантропството на семејството Костовски
Промотор: акад. Таки Фити


Врачување на пригоден подарок на основачот на
Фондацијата г. Трифун Костовски


Музички дел:
• Томислав Зографски: „Песна“ за соло-виолина, оп. 101
(исполнува Бојан Илкоски)
• Живоин Глишиќ: „Прелудиум и Пајдушка“, композиција
за пијано (исполнува Дино Имери)
• Цезар Франк: Соната во А-дур за виолина и пијано,
4. став (исполнуваат Бојан Илкоски – виолина и
Дино Имери – пијано)


Пригоден коктел


15 мај (вторник) 2018 година, 12 часот
Свечена сала на МАНУВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie