логоFacebookTwitterYouTubeeMail


На свечениот собир ќе се обрати академик Таки Фити, претседател на Македонската академија на науките и уметностите.

Пригодна реч за ликот и научниот придонес на акад. Нада Поп-Јорданова ќе одржи акад. Момир Поленаковиќ.

Потоа ќе се одржи промоција на „Избрани трудови (I–IV)“ од акад. Нада Поп-Јорданова.Промотор: проф. д-р Зоран Гучев.

Промоција на изданието Музика и емоции од акад. Нада Поп-Јорданова.Промотор: акад. Катица Ќулавкова.

На крајот ќе биде прикажан филмот на ТВ Телма „Мојот пат“.


МАНУ, 23 март 2017 (четврток), 12.00 часотВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie