логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Македонската Православна Младина на Австралија (MOYA) оваа година бележи 10 години од нејзиното постоење.

По тој повод, во сабота, на 19ти ноември, православните млади од организацијата организираа прослава, на којашто почесен гостин ќе биде игумен Гаврил Галев, како најзаслужен за самото опстојување и сите успеси на групата.

Подетални информации може да се најдат на самиот флаер.

 The Macedonian Orthodox Youth cordially invites you to join us and celebrate together our 10 Year Anniversary.Please feel free to invite all your friends and family for a night of celebration; as we celebrate all that we have achieved these past 10 years and what we look forward in the future.

 Извор:https://www.facebook.com/MOYA.MPC/

 13.11.2016 год.Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie