логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Дирекција за култура и уметност на Скопје оваа година по седумнаесетти пат е организатор на манифестацијата „ЕСЕНСКИ МУЗИЧКИ СВЕЧЕНОСТИ“ која ќе се реализира од 02 – 30 ноември 2016 година.

Со поддршка на Турски Културен Центар Јунус Емре-Скопје во Македонија ќе гостува светски познат турски уметник Карсу Донмез. На 4 Ноември 2016 год. со почеток во 20:00 часот во Дом на Арм во рамките на Фестивалот “Есенски Музички Свечености“ ќе се одржи концерт на познат пијанист и пејач  од Р. Турција Карсу Донмез овозможен од Турски Културен Центар Јунус Емре-Скопје.

Поради тоа Ве покануваме на КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПЕЧАТ И ЕЛЕКТРОНСКИТЕ МЕДИУМИ   која ќе се одржи  на 04.11.2016 година / Петок / во10,00 часот, во Турски Културен Центар Јунус Емре-Скопје. На Конференцијата за печат ќе присуствуваат турскиот уметник Карсу Донмез. За сите дополнителни информации јавете се во Турски Културен Центар Јунус Емре-Скопје на  тел. 322-12-32. https://files.slack.com/files-pri/T0310TSLE-F2TU9VCLR/my_movie.mp4 Detaylı bilgiler almak  için Üsküp Yunus Emre Enstitüsüne ulaşabilirsiniz. Telefon.: 02/ 322-12-32 Bilgilerinize sunulur.Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie