логоFacebookTwitterYouTubeeMail

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ

 има чест да Ве покани на промоција на романот

 
БАЛКАНВАВИЛОНЦИ

од академик Луан Старова

 (прогласен од „Утрински весник“

за роман на годината за 2014 година)

 
Со пригодно обраќање промоцијата ќе ја отвори 
академик Владо Матевски, секретар на Македонската 
академија на науките и уметностите

 
Промотори:

академик Виктор Фридман

д-р Гоце Смилевски

проф. д-р Владимир Мартиновски

 

Фрагменти од книгата ќе чита артистот Рубенс Муратовски

 
 МАНУ, 28 октомври 2015 (среда), во 12,00 часотВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie