логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика „Божидар Видоески“ при Македонската академија на науките и уметностите има чест
да Ве покани на промоција на изданијата:


MACEDONIAN STUDIES 2 од проф. д-р Виктор А. Фридман


ZMIANA PERSPEKTYWY од акад. Зузана Тополињска


СУБЈУНКТИВ (СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА МАКЕДОНСКИТЕ
ДА-КОНСТРУКЦИИ)
колективен зборник


Промотори:

проф. д-р Марјан Марковиќ

проф. д-р Станислава-Сташа Тофоска

акад. Зузана Тополињска


Промоцијата ќе се одржи на 30 октомври 2015 (петок)
 во 11.00 часот во амфитеатарот во МАНУВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie