логоFacebookTwitterYouTubeeMailПравниот факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“ има чест да ве покани на одбележувањето на 35 години од основањето на студиите по новинарство
Програма за одбележување на Јубилеј на студиите по новинарство
 
Датум: 19 (среда) 12. 2012 во 10.30 часот
Место: Правен факултет, сала за ННС
 
ЈУБИЛЕЈОТ  ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СО СЛЕДНОВО :
Обраќање на Деканот проф. д-р Борче Давитковски
ПРОМОЦИЈА НА ГОДИШНИК доц. д-р Јасна Бачовска
ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: Состојби и предизвици во новинарството и медиумскиот систем во Република Македонија
______________________________________________________________________
СЦЕНАРИО
10. 35 часот
Модератор (Александар Спасов) кус опис на поводот за средбата и текот на денот (1-3 мин). Најава на говорниците.                        
 
10.38 часот
Проф. д-р Борче Давитковски (историјат на студиите, проблемите и переспективите и новите наставни програми).
 
10.48 часот
Проф. д-р Јасна Бачовска (промоција на Зборникот)
 
10.58 часот
Проф.д-р Томислав Груевски (значењето на катедрата за новинарство за состојбите во РМ)
 
11.10
Изјави за медиумите (во самата сала ННС).
 
Кафе пауза (20 минути) во холот на ННС
 
ТРИБИНА:
Актуелните состојби во новинарството и медиумскиот систем во РМ                                                                                                                                         (11. 30- 13 часот)
 
Модератор: Александар Спасов                                                        (вовед 1 мин)
 
Домаќин: Проф. д-р Јасна Бачовска                                                            (поздрав 1 мин)
 
Министер за образование: Панче Кралев                                      (обраќање 5 мин)
 
прв панелист: Проф.д-р Љубомир Јакимовски                          (тема 5 мин)
                               

втор панелист: Зоран Иванов (ТВ Алфа)                                       (тема 5 мин)
трет панелист: Мухамед Зекири (АЛСАТ)  
четврт панелист: претседател на ЗНМ г-дин Насер Селмани (ЗНМ)
петти панелист: доц. д-р Дејан Донев                                                        (тема 5 мин)
шести панелист: Проф. д-р Ленче Алексовска   
седми панелист: Жанета Трајковска (Висока школа за односи со јавност)                                  (тема 5 мин)
                        (тема 5 мин)
петти панелист: Ас. д-р Иванка Додовска                                      (тема 5 мин)
Репликите се во траење од 3 минути.
ЗАКЛУЧОЦИ:
Проф. д-р Јасна Бачовска       
(генерално околу потребата за образование на новинарите и тие би биле објавени на сајтот на факултетот и дистрибуирани до медиумите)
 
Jasna Bacovska, PhD
University of Ss. Cyril and Methodius - Skopje
Law Faculty "Iustinianus Primus" - Skopje


Blvd. Krste Misirkov bb
1000 Skopje
Republic of Macedonia

 

tel: + 389 2 3117 244     Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie