логоFacebookTwitterYouTubeeMail

НЕДЕЛА НА ЗАЕДНИЧКА МОЛИТВА
Комисијата за односи со верските заедници по повод 21 мај Светскиот ден на културната разноликост, дијалог и развој, прокламиран од Обединетите Нации, ќе ја реализира манифестацијата Недела на заедничка молитва во периодот од 13 мај до 21 мај.

Комисијата за односи со верските заедници по повод 21 мај Светскиот ден на културната разноликост, дијалог и развој, прокламиран од Обединетите Нации, ќе ја реализира манифестацијата Недела на заедничка молитва во периодот од 13 мај до 21 мај. Во рамки на програмата ќе бидат одржани повеќе настани во неколку градови, кои имаат за цел да ја поттикнат соработката и дијалогот меѓу верските заедници, со цел стабилен и одржлив процес на градење доверба и пријателство.

Заедничката грижа за младите, за социјално ранливите категории граѓани, заедничката грижа за животната средина, меѓусебното запознавање и изразувањето на почитта се начин како верските заедници надвор од нивните верски ритуали на дело да ја покажат својата определба за градење на општество на вистински човекови вредности, на соживот и напредок. Тие начини симболично ги нарековме „Заедничка молитва“Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie