логоFacebookTwitterYouTubeeMail

АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – МАНУ
Истражувачки центар за компјутерски науки и информатички технологии
има чест да Ве покани на предавањето
на
Prof. Dr. Ard Louis
University of Oxford
Using algorithmic information to explain why deep learning works
Професорот Ard Louis е професор по теоретска физика на Универзитетот во Оксфорд. Неговата истражувачка група работи интердисциплинарни истражувања, на границата меѓу теоретска физика и хемија, применета математика и биологија. Заедно со неговата истражувачка група, работат во полето на комплексно однесување кое се појавува како резултат на интеракција меѓу различни објекти. Специфични области кои се од интерес вкличуваат биолошки системи како на пример различни проблеми поврзани со ширење на вирус, наноструктура на ДНК, еволуција на генетски мрежи.
Едно од неговите хобиа е молекуларна гастрономија, која е применета наука во уметноста на готвењето. Неговиот Erdos-Bacon број е 6.
25 април 2019 (четврток), во 12:00 часот, во АМФВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie