логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Универзитетот „Евро-Балкан“ и Филозофското друштво на Македонија во соработка со Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) со задоволство ве покануваат на предавањето на проф. д-р Џулијано ди Бернардо (Guiliano Di Bernardo) од Универзитетот Тренто (Италија) на тема: „Етичката криза на човештвото и на цивилизациите“. Предавањето ќе се одржи во МАНУ (Амфитетар) на 15 јануари (понеделник) со почеток во 11 часот.

Професорот Џулијано ди Бернардо (1939) е познат италијански филозоф, социолог и општествен активист. Во академска смисла има значајни придонеси во областа на истражувањата на деонтичката логика и методологијата на социјалните науки. Најпознати дела: „Вовед во логиката на нормативните системи“ (1972), „Истражувања на социјалниот свет“ (1979), „Филозофија на масонството“ (1987), „Човечкото знаење. Од физика до социологија и религија“ (2010).Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie