логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Јавна дискусија на тема: „Православието, теологијата и современото општество“

вторник,

30 мај 2017 г. 19:30

Свечена сала на соборниот храм „Св. Климент Охридски“, Скопје

Дискусија во организација на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје, на која ќе гостуваат:

доц. д-р Свилен Тутеков (Велико Трново): „Современата православна теологија – школи, предизвици, перспективи“

гл. ас. д-р Смилен Марков (Велико Трново): „Православната Црква во современото европско општество“

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie