логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Во организација на Македонската академија на науките
и уметностите, Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Здружението за нуклеарна медицина
на Македонија и Македонското лекарско друштво,

на 16 декември 2016 година (петок), во МАНУ, во 12 часот ќе се одржи

СВЕЧЕН СОБИР по повод 100 години од раѓањето на академик Исак С. Таџер
и 60 години од почетоците на нуклеарната медицина
во Македонија.Ве покануваме на Свечениот собир.

 

ПРОГРАМА


12:00 – 14:30 часот


Отворање на Свечениот собир
академик Таки Фити, претседател на Македонската академија на науките и уметностите


Поздравни обраќања:
проф. д-р Никола Јанкуловски, ректор на Универзитетот Св.Кирил и Методиј “,Скопје


Prof. Francesco Giammarile, претставник на Европската асоцијација а нуклеарна медицина


доц. д-р Горан Димитров, претседател на Македонско лекарско друштво


Проф. д-р Борислав аранфилски:
„Животот и делото на академик Исак Таџер, основоположник на нуклеарната медицина во Македонија“


Промоција на монографијата:
„Нуклеарната медицина во Македонија 1956-2016“ од проф. Каранфилски со соработниците во издание на Здружението за нуклеарна медицина на Македонија и Македонското лекарско друштво


Промотор: академик Момир Поленаковиќ


Prof. Francesco Giammarile,
Radioguided Surgery: State of the Art and Future Trend


Проф. д-р Даниела Миладинова
SPECT/CT: History, Principles and Clinical Applications


14:30 -15:00 Коктел

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie