логоFacebookTwitterYouTubeeMail

МАКЕДОНСКА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ

1967–2016
ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 49-ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО
НА МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
Обраќање
академик Таки Фити, претседател на МАНУ


ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ДОБИТНИЦИТЕ
НА МЕЃУНАРОДНОТО ПРИЗНАНИЕ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“

Суaд Енѓулу од Република Турција,
за посебен придонес во проучувањето и афирмацијата
на македонската современа книжевност и култура
на Балканот и во Република Турција


Душко Новаковиќ од Република Србија,
за посебен придонес
во афирмацијата
на македонската книжевност


НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА
ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКАТА –
СОСТОЈБИ И ПЕРСПЕКТИВИ


Модератор: акад. Владо Камбовски


К о к т е л


МАНУ, 10 октомври 2016 (понеделник), 10 часот

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie