логоFacebookTwitterYouTubeeMail


Имаме чест да Ве поканиме на пристапно предавање

на проф. д-р Рос Геген (Ross Geoghegan), САД, член

на МАНУ надвор од работниот состав, на 26 мај 2016

(четврток), во 12,00 часот, во Македонската академија

на науките и уметностите, на тема:


КРИВИНА И ТЕОРИЈА НА ГРУПИ

(CURVATURE AND GROUP THEORY)


За научниот придонес на проф. д-р Рос Геген

ќе зборува академик Дончо Димовски.Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie