логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

Кошаркарска топка во моите раце вреди 19 долара.
Кошаркарска топка во рацете на Мајкл Џордан вреди 33 милиони долари.
Зависи во чии раце се наоѓа.

Тенискиот рекет во моите раце е бескорисен.
Тенискиот рекет во рацете на Новак Ѓоковиќ е шампионски.
Зависи во чии раце се наоѓа.

Стапот во моите раце
Ќе ги растера дивите животни.
Стапот во рацете на Мојсеј
ќе го отвори патот низ морето.
Зависи во чии раце се наоѓа.

Четалот во моите раце е детска игра.
Четалот во Давидовите раце е моќно оружје.
Зависи во чии раце се наоѓа.

Двете риби и петте лебови во моите раце е сендвич со риба.
Две риби и пет лебови во Господовите раце ке нахранат неколку илјади луѓе.
Зависи во чии раце се.

Со клинците во моите раце можам да направам куќичка за птиците.
Клинците во рацете на Исус Христос
донесуваат спасување на целиот свет.
Зависи во чии раце се.

Како што можете да приметите доста зависи во чии раце се наоѓаат работите.
Затоа предајте ги своите грижи, стравови, надежи, сонови, вашето семејство и вашите односи во Божјите раце затоа што навистина значи во чии раце се наоѓаат.

==========
" Ми се допаѓаат луѓето кои не се плашат од староста.
Тоа се умни и борбени луѓе.
Без тренинзи и липосукции , туку со мислите кај внуците и
со конкретна обврска во своите раце.
Таквите можеби и не се плашат да умрат.
Без разлика што смртта доаѓа без покана , каприциозна е и може секого да уплаши.
Но сеедно е, ако човекот ја дочекува староста без хистерија , тоа значи дека има нешто во неговата душа. "

свештеник Андреј
Ткачов

 

 

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie