логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail

 


 

Програма на патувањето

  Поклоничко патување во Црна Гора- Будва,Света Троица-Островот на цвекето,Цетиње,  Острог

  • 1 ден-28.9.2013(сабота) Поаѓање од Битола во 22.00 часот пред спортската сала во Битола со транзит низ Албанија,границен премин Ќафасан
  • 2 ден-29.9.2013(недела) Транзит низ Драч,влегување во Црна Гора предпладне преку границниот премин Муријан.

Посета на манастирот Света Троица на островот на цвекето близу Тиват.пладневна пауза во Будва.Попладне посета на манастирот во Цетиње и поклонение на мостие на раката на Свети Јован Крстител.Присти-гнување во Острог во вечерните часови и сместување во конаците на мана-стирот.

  • Ноќевање 3 ден-30.9.2013(понеделник) Присуствовање на Светата Литургија

Поклонение на моштите на Свети Васи-лие Острошки.Поаѓање кон Подгорица

Слободно време и во попладневните часови поаѓање за Македонија.

Влез во Албанија во попладневните часови.Транзит низ Елбасан.Пристигнување во Битола окулу полноќ.

Цена на аранжманот е 55 евра Аранжманот вклучува :автобуски превоз,1 нокевање во конаците на манастирот,организација,реализација и водство на патувањето

Аранжманот не вкучува:такси превоз повратно од село Богетичи до манастирот (4е по лице повратно)

Телефон за контакт 075/078    408 309

 

 Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie