логоFacebookTwitterYouTubeeMail

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ има чест да Ве покани на СВЕЧЕНИОТ СОБИР ПО ПОВОД 110-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА  АКАД. ХАРАЛАМПИЕ ПОЛЕНАКОВИЌ

Собирот ќе го отвори акад. Таки Фити, претседател на МАНУ

Обраќање на акад. Витомир Митевски,секретар на Одделението за лингвистика и литературна наука

Обраќање на акад. Влада Урошевиќ

Обраќање на акад. Зузана Тополињска

Обраќање на акад. Катица Ќулавкова

Свечениот собир ќе се одржи во Амфитеатарот на МАНУ, на 10 април (среда) 2019 година, во 12 часот

 

Дијана Славеска - МАНУ



Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie