логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Македонската академија на науките и уметностите има чест да Ве покани на


ПРИСТАПНОТО ПРЕДАВАЊЕ

на

проф. д-р Блажо Боев

по повод неговиот избор за дописен член на МАНУ

и на

ПРОМОЦИЈА

на монографијата

АЛШАР – светско природно наследство

ALCHAR – a world natural heritage

од авторите

Глигор Јовановски, Блажо Боев, Трајче Стафилов,Петре Макрески, Владо Матевски и Иван Боев


МАНУ, 14 ноември (среда) 2018, 12 часот

 

 

П Р О Г Р А М А
Пристапно предавање на проф. д-р Блажо Боев на тема
АЛШАР – НОВИ ФОРМИ НА ЖИВОТ
Свечениот собир ќе го отвори акад. Дончо Димовски, секретар на Одделението за природно-математички и биотехнички науки на МАНУ
За научната активност на проф. д-р Блажо Боев ќе говори
акад. Глигор Јовановски
*****
Промоција на монографијата
АЛШАР – светско природно наследство
ALCHAR – a world natural heritage
Пригодна реч
акад. Таки Фити, претседател на Македонската академија на науките и уметностите
Промотори:
акад. Владимир Берманец
проф. д-р Доне Гершановски
Обраќање на акад. Глигор Јовановски
К о к т е л
МАНУ, 14 ноември (среда) 2018, 12 часот

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie