логоFacebookTwitterYouTubeeMail


04/22-петок – св. Аверкиј Ераполски; во 08.45ч./ света Божествена Литургија; потоа помени за упокоени/


05-06/24-сабота –недела- св. мч. Арета;св.мч–ца Синклитикија;

Сабота навечер: во 17,30ч. Воскресно бдение / На бденијата во состав на вечерната ќе има литија во храмот со благословување петтолебие, на утрената - читање Воскресно неделно зачало и изнесување на Светото Евангелие за целивање, ќе бидат изнесени светите мошти кои ги имаме во храмот и ќе се врши помазание со осветен елеј на присутните верни./ Недела наутро: проскомидија, трети и шести час,

во 08,30ч. света Божествена Литургија.


08/26- вторник- св. в.мч. Димитриј Солунски; / утрена и во 08.45ч. света Божествена Литургија/


12-13/31-сабота –недела- св. ап-ли Стахиј, Амплиј, Урван...; Сабота навечер: во 17,00ч. Воскресно бдение / На бденијата во состав на вечерната ќе има литија во храмот со благословување петтолебие, на утрената - читање Воскресно неделно зачало и изнесување на Светото Евангелие за целивање, ќе бидат изнесени светите мошти кои ги имаме во храмот и ќе се врши помазание со осветен елеј на присутните верни./ Недела наутро: проскомидија, трети и шести час, во 08,30ч. света Божествена Литургија.


16/03- среда-Обнова на храмот на св.в.мч.Георги во Лида;/ утрена и во 08.45ч. света Божествена Литургија/


19-20/07-сабота –недела- св. 33 Мелитински мч-ци; св.мч-ца Тесалонија;

Сабота навечер: во 17,00ч. Воскресно бдение / На бденијата во состав на вечерната ќе има литија во храмот со благословување петтолебие, на утрената - читање Воскресно неделно зачало и изнесување на Светото Евангелие за целивање, ќе бидат изнесени светите мошти кои ги имаме во храмот и ќе се врши помазание со осветен елеј на присутните верни. Недела наутро: проскомидија, трети и шести час, во 08,30ч. света Божествена Литургија/

21/08- понеделник-Собир на св. архангел Михаил; /утрена и во 08.45ч. света Божествена Литургија/


26-27/14- сабота –недела- ( Божични поклади) св. ап. Филип;св. Григориј Палама; Сабота навечер: во 17,00ч. Воскресно бдение / На бденијата во состав на вечерната ќе има литија во храмот со благословување петтолебие, на утрената - читање Воскресно неделно зачало и изнесување на Светото Евангелие за целивање, ќе бидат изнесени светите мошти кои ги имаме во храмот и ќе се врши помазание со осветен елеј на присутните верни.

Недела наутро: проскомидија, трети и шести час, во 08,30ч. света Божествена Литургија/

 

Со благослов на Неговото Блаженство архиепископот Стефан, од свештенослужителот при храмот презвитер Горан ТасескиВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie