логоFacebookTwitterYouTubeeMail

54- ти Денови на Македонската Фотографија е традиционална манифестација  во организација на Фото сојузот на Македонија, која преку изложби, предавања и работилници има за цел да ја популаризира фотографијата и да го прикаже творештвото на македонските автори во претходната година.

Оваа година,  Деновите на Македонската Фотографија, во соорганизација на Фото клубот “Охрид“ од Охрид, ќе се одржат од 20 до 22 мај, а програмата ќе се одвива во Галеријата на културниот дом “Григор Прличев“, како и во Институтот за филм, Филмска Академија Охрид (ФИОФА).

Оваа манифестација е поддржана од Министерството за Kултура на Македонија.


П Р О Г Р А М А за ДМФ 2016
Охрид, 20-22 мај 2016 година


Петок, 20.05.2016 година

•    Пристигнување на учесниците на ДМФ во попладневните часови во Охрид и сместување во хотел Табана,  до 19 и 30h.           
•    20.00 ч. - проекција на документарен филм за Вивиен Маер во Институт за филм, Филмска Академија Охрид (ФИОФА) - Охрид
•    Дружење на учесниците

Сабота, 21.05.2016 година

Од 11.00 ч. - блок со презентации и видеа за фотографите во Институт за филм, Филмска Академија Охрид (ФИОФА):

•    Цветан Гавровски,
•    Боро Рудиќ,
•    Александар Кондев,
•    Љупчо Илиевски
•    Фото кино клуб „Битола“,
•    Презентација на колекции на автори кои  добиле звања Ф1 ФСМ во минатата година:             Дејан  Ангеловски, Филип Илиевски, Глигор Максимовски од ФК „Козјак“ и Дејан Колевски - самостоен автор,
•    Проекција на краток докуметарен филм - "Dark Light: The Art of Blind Photographers",
•    20.00 ч. Отворање на изложбата на фотографии - Денови на македонската фотографија - 2016, во Домот на културата во Охрид.
•    Дружење на учесниците

Недела, 22.05.2016 година

•    09.00 ч. Прошетка со фотографирање и дружење, со брод, од Охрид до Св.Наум и назад
•    10.00 ч. Прошетка низ Охрид со фотографирање и дружење на учесниците (ако не се реализира патувањето до Св.Наум)12.00 ч

12.05.2016 година                

Организаионен одбор на ДМФ
                           
Александар Кондев
Драги Неделчевски
Горан ЦветковскиПовелете да се дружиме!

Срдачен поздрав,
Председател на Фото Сојуз на Македонија
Боро РудиќВидео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie