логоFacebookTwitterYouTubeeMail

Божин Трпевски


Дипломиран теолог

 

 

SV.Maksim.Ispovednik3 Византиската  философија  е  љубов  кон  мудроста,  сфатена  како  Премудроста Божја.  Нејзиниот  стремеж  за  цел  го  има испитувањето  на  одандестраното,  на ирационалното. Всушност, како што вели и Г. Каприев:„Во преддискурсивната основа на  таа  философија  стои  Словото  Божјо,  Премудроста  Божја,  во  Која  се  содржи  и нејзината цел“


Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie