„Колку е убаво и колку е мило кога браќата живеат заедно!“

Прокимен глас 8 {mp3}prokimen_gl_8{/mp3}

Jordanvil.prolet24.jpg


Нашите драги Македонци: Богословскиот студент Стојанче Андов и расофорниот монах о.Дионисиј Николоски. Да ги поддржиме и да ги поткрепиме на секој можен начин, а најповеќе со нашите молитви! Тие таму ни ја претставуваат нашата земја и светата македонска Црква и се молат за нас!

адреса на Свето-Троитскиот Манастир:
Holy Trinity Monastery
PO Box 36
Jordanville, NY 13361

Инаку, нашиот монах о.Дионисиј, покрај другите послушанија, задолжен е и за биењето на Манастирските камбани. А со каков талент и љубов тој го прави тоа, може да се забележи во приложениот аудио-клип „Ангел вопијаше“.

„Ангел вопијаше“ {mp3}Angel_vopijashe{/mp3}

Jordanvil.prolet25.jpg

Jordanvil.prolet25.jpg

Стојанче, пак, неуморно ја збогатува манастирската книжара со неговите прекрасни бројаници! Еве неколку примероци од неговите трудови!

Jordanvil.prolet25.jpg

       Jordanvil.prolet25.jpg

И двајцата, Стојанче и о.Дионисиј, се студенти на Џорданвилската семинарија. Нека им е со среќа успешното завршување на оваа учебна година (за Стојанче прва, а за о.Дионисиј трета)!

     Jordanvil.prolet25.jpg     

Jordanvil.prolet25.jpg

„Душа јего во благих водворитсја, и памјат јего в род и род!“


Нека му е вечен споменот  на нашиот македонски монах Наум (пред монаштвото Стојан Стојановски), погребан во Џорданвилските манастирски дворови!

Jordanvil.prolet31.jpg

Jordanvil.prolet25.jpg

Jordanvil.prolet25.jpg

Jordanvil.prolet25.jpg

Jordanvil.prolet25.jpg

  Jordanvil.prolet25.jpg

Алилуја гл.8 {mp3}aliluja_gl_8{/mp3}

Христос Воскресе {mp3}Hristos_Voskrese{/mp3}

Jordanvil.prolet36.jpg

Jordanvil.prolet37.jpg

За Преминпортал:

Славица Л.

Лето Господово 2011

Друго: