Тука треба да зборуваме за нештата што ќе си заминат ако останеме без интернет, но самата помисла е едноставно пре-шокантна за сите нас. Затоа ќе провериме, без што би можеле да останеме ако некој одлучи да го изгаси „Фејсбук“

1. Ќе останеме без поголемиот дел од своите пријатели

Тоа е вистина. Сите оние две ипол илјади луѓе би исчезнале од нашите животи. Би останале само неколку, оние од средно училиште, а тие веќе ни здосадија, знаеме се за нив и нивните профили. Каде се запознавале луѓето, додека немаше интернет (освен во средно училиште, нели?!), тоа и понатаму останува мистерија.

2. Ќе треба да најдеме некое хоби или само ќе се навлечеме на некои тешки дроги

Сето тоа слободно време кое ќе ни остане без интернет и „Фејсбук“ ќе треба да го потрошиме на нешто. Но. не сакаме сите да се занимаваме со некое хоби, собирање на маркици е пропаднат бизнис, тие не можат да се залепат на електронска пошта, така што тешките дроги се полесна опција. Контактирајте го Вашиот фармацевт за можноста за купување и употреба.

3. Или сето тоа слободно време би го искористиле за завршување на студиите и наоѓање на работа

Ова е непопуларно решение кое бара напуштање на куќата. Тоа не е нешто што сакаме да го направиме, но би можеле да бидеме принудени, така што подобро да се подготвиме. Првиот чекор е да се најде соодветна облека, не можеме да го направиме тоа во шорцеви. Вториот чекор, да го најдеме патот до факултетот... По ѓаволите, што ако интернетот не функционира? Како ќе најдеме мапи и правци?!

4. Паниката кој би ја блокирала работата во канцелариите на најмалку половина ден

Бидејќи ние немаме работа, ова не ни влијае премногу. Но, можеме да ги замислиме сите оние кои се затрупани во канцеларии, кои немаат што да работат, бидејќи „Фејсбукот“го нема повеќе. Разговорот оди на следниов начин: „Еј, кој го прекина Фејсбукот? - Јас последен пат го користев, но мене ми функционираше. - Сега не функционира. - Невозможно! - Да, да погледни! -Срање! – Викни го „Ај-Ти“! - Не, не само нив, тие се група „тролови“! - Aaaaaa, и што сегааааа !!!!"

5. Би имале сериозни проблеми со справување на нештата во сопствениот живот

Кога веќе конечно ги собравме сите настани на кои сакаме да одиме, музиката што сакаме да ја слушаме, филмовите што сакаме да ги гледаме, луѓето кои сакаме да ги имаме во својот живот, сега сето тоа го нема. Знаеме ли нечиј телефонски број напамет? Како сега ќе се поврземе со она што е важно?

6. А да не зборуваме за следење на животите на другите луѓе

Да ја продолжиме претходната мисла, полна со чувство на паника: Сите оние родендени што сега ќе пропуштиме да ги честитаме! Што ќе речат луѓето за нас? Како да се справиме со недостигот на љубомора што се јавува кога ќе погледнеме во нечиј фото албум и ќе сфатиме колку нивниот живот е поубав и исполнет со патувања во Париз, Будимпешта, Малдиви ...

7. Шансите да започнеме сериозна врска, сериозно би се влошиле

Како што е нагласено чувство на сексуалната ранливоста на тој начин стануваме потенцијално опасни за животната средина. Сериозно, постои ли подобар доказ од ова во однос на позитивниот ефект на интернетот и „Фејсбук“ на нашиот општествен и сексуален живот? Ха! Вие научници што не проучувате, што ќе кажете сега!?

8. Светот би се намалил на големината на нашата соба

Нашата соба можеби е мала, но содржи многу нешта кои што несакаат да се видат. Во темните агли се сокриени работи од кои се плашиме во ноќта ... Дали ова значи дека ние навистина треба да одиме надвор? Таму има и повеќе други работи од кои се плашиме...

9. Би сфатиле дека „боцкањето“ на „Фејсбук“ е прилично блесав начин за започнување на дружење

Па, сите ние сигурно сме се обиделе да го направиме тоа во кафуле, во јавен превоз, на училиште, факултет, работа, и сме искусиле дека луѓето поинаку го доживуваат прободувањето со прст. Низ сите тие штрекнати лица, глупави насмевки, закани и шлаканици, можеме да видиме како сме можеле да го направиме тоа поинаку. Сигурно постои начин.

10. Би се вратиле назад на „World of Warcraft“, како извор на бесмислена забава

Ако веќе сакате да го потрошите својот живот, тоа е најдобро да се направи на бојното поле или во пустелија со остварување херојски дела. И толку многу пати додека сета таа т.н. реалност околу нас не стане рушевина од цивилизацијата и живот каков што го знаеме, а во нашиот ум не доаѓа мисла за тоа каков е животот некаде пошироко....надвор.

Извор: Многу