Pimen.David1.jpg


На 06 февруари 2011 година, кога Светатa Црква го слави споменот на Преподобна Ксенија, светиот маченик Вавила и преподобен Македониј, во крстилницата на храмот Рождество на Пресвета Богородица во Скопје, Митрополитот  Европски г. Пимен во сослужение на отец Михаил и ѓакнот Антониј  , го крсти чедото Божјо Давид. По крштевањето на Давид,  Владиката Пимен  накратко,  поучуваше  за  чинот на крштевањето и посака сите ние духовно постојано да растеме поучувајќи се верата  Христова.

 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg


 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg

Подстрижувањето го симболизира првиот дар кој Му го принесуваме на Бога.

 Pimen.David1.jpg

 Pimen.David1.jpg

 Преминпортал

Лето Господово 2011

 


Друго:

Trajce.sv.Ksenija.jpg