вторник, 21 септември 2021
Рождество на Пресвета Богородица во Калишта


На 21.9.2021 година, кога Црквата го празнува Рождеството на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан присуствуваше на Божествена Литургија во ставропигијалниот манастир посветен на Рождеството на Пресвета Богородица во Калишта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Извор:

http://mpc-spe.mk/arhiepiskop/aktivnosti/kalista-rozdestvo-na-presveta-bogorodica-2021/