„Велик си Ти, Господи, и чудесни се делата Твои и ниеден збор не е доволен да ги искаже Твоите чудеса“.
од чинот на големиот Богојавленски водосвет

3.angeli.so.truba
 
 Охрид, 18ти јануари 2021г.- храм Успение на Пресвета Богородица-  Каменско

3.angeli.so.truba
 
Денес, во раните утринските часови со молитва, содржината на празничните читања и песнопенија на Царските Часови и Вечерната, причестувањето со Светите Христови Тајни на Василиевата Литургија, благодатта и избликот на радост од Богојавленскиот водосвет во дорот на храмот – сето тоа духовно ги подготви нашите души за вистинско доживување на празникот на Светлините…
3.angeli.so.truba
  3.angeli.so.truba
 

3.angeli.so.truba

Нека радоста од присуството на благодатта Божја на овој празник остане во нас толку силна, што да  можеме постојано да се просветуваме од љубовта, од добрината, од убавината на Светата Троица! А во тоа да ни помагаат молитвите на нашиот најмила и чедољубива Мајка, Пресвета Богородица. Амин!“

 

 За Преминпортал подготви Дејан Блажески