3.angeli.so.truba

Света Божествена Литургија во Храмот Свети Николај во нас. Аеродром

3.angeli.so.truba
Знаете ли што значи крстот? Да го носиш тоа што не ти се допаѓа – но со радост
                                 О. Арсениј Папачок

Во 16 недела по Педесетница кога го празнуваме и празникот на Воздвижение на Чесниот Крст во храмот посветен на св. Николај Мирликиски Чудотворец во нас. Аеродром, презвитер Бобан Митевски отслужи Света воскресна богослужба.
 Со Величание на Чесниот крст беа пеени богослужните стихови и верниот народ се поклони на Животворниот Чесен Крст Христов. На литургијата многуброен народ, дечиња, мажи и жени пристапи да се соедини со Пречистите Тајни, крвта и телото на нашиот Господ Исус Христос!

Запомнете: „Праслика на секоја љубов е жртвата на Голгота, самиот себе да се дадеш без задршка!"

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

Подготви: Дара Ј.Б.