29 јули 2020
"Наречение на Архимандрит Григориј за епископ Сарандопорски"

 

IMG_7797

На 25. 07. 2020 година, кога Црквата го празнува Соборот на светиот архангел Гаврил и преподобна Сара Египетска, во манастирот на свети Јоаким Осоговски во Крива Паланка беше извршено Наречение на Архимандрит г. Григориј (Настески) за епископ Сарандопорски.
По Наречението следеше вечерна богослужба на која началствуваше Архимандрит г. Григориј во сослужение со преподобните монаси и останатите свештенослужители.

 

 

 

 

 

 

 

 Извор:

 http://koe.mk/narecenie-arhimandrit-grigorij/