3.angeli.so.truba

 
Нов архиереј на МПЦ-ОА: Архимандрит д-р ГРИГОРИЈ (НАСТЕСКИ)


Наречението на новоизбраниот Епископ Сарандопорски ќе се изврши на 25 јули, во манастирот „Св. Јоаким Осоговски“, а хиротонијата и востоличувањето ќе се изврши на 26 јули 2020 година, на Собор на св. архангел Гаврил, во Соборниот храм „Св. Николај Чудотворец“ во Куманово.

 

 3.angeli.so.truba

 

 3.angeli.so.truba

 

 Преминпортал (к.т.)

 

 22ри јули 2020 лето Господово