3.angeli.so.truba

Скопје,20.06.2020 год.- Соборен храм на св. Климент Охридски

3.angeli.so.truba

На 20.06.2020 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви се прослави споменот на :

  • Светиот маченик Теодот Анкирски
  • Светите маченички Кирјакија, Валерија и Марија

 3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

На празникот на Светиот маченик Теодот Анкирски,Светите маченички Кирјакија, Валерија и Марија,Светиот свештеномаченик Маркел, папа Римски во Соборниот храмна св.КлиментОхридски  во Скопје,  свештеникот Јован Пачемски  отслужи Божествена Литургија на која верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 Поука на денот: Старец Ефрем Филотејски
Секоја помисла што донесува очајание и претерано жалење потекнува од ѓаволот. Треба веднаш да ја одбиеш, зашто ќе ти ја прекине нишката на молитвата. Секоја помисла којашто во душата предизвикува умерена болка, помешана со радост и солзи, потекнува од Бог. Благодатта Божја никогаш не го води човекот во безнадежност, туку го води кон покајание.

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

  3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 Преминпортал (к.т.)

 

 

Друго:

 

 Јуни 2020 лето Господово