3.angeli.so.truba

Скопје, 30ти мај 2020г.-Соборен хран на св.Климент Охридски

3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

На 30ти мај 2020 година, во шестата недела на Воскресение, кога Македонската православна црква- Охридска архиепископија го прослави споменот на св. ап. Андроник и св. Јунија; св. мч. Солохон, во Соборниот храм на св.Климент Охридски, во Скопје, протопрезвитер Бранислав Стојанчов  отслужи  Божествена  Литургија. Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 3.angeli.so.truba

Поука на денот: Старец Паисиј Светогорец
Искушенијата што ги допушта Бог се соодветни на нашата издржливост. Но за жал, многу често кон нив се додаваат зајадливите шеги и безрасудните зборови на немилосрдните луѓе, така што тогаш веќе гориме. Силниот ветар вообичаено ги крши тенките дрвја и ги откорнува оние без длабоки корени, а на длабококорените им помага уште повеќе да ги продлабочат.

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 Преминпортал (к.т.)

Друго:

3.angeli.so.truba

Божествена Литургија во храмот Соборен храм, Скопје (22.04.2020)

Втор Акатист кон Пресвета Богородица, Соборен храм Скопје (13.03.2020)

Божествена Литургија во Соборен храм, Скопје (17.11.2019)

Божествена Литургија во Соборен храм, Скопје (28.09.2019)

Трет ден Духовден – Божествена Литургија во Соборен храм- Скопје (18.06.2019)

Акатист кон преп. Јоаникиј Ракотински, Соборен храм, Скопје (03.10.2017)