https://www.youtube.com/watch?v=cGHJI1JbXoo&feature=youtu.be

image

На 28.05.2020 на празникот Возне.сение на Господ Исус Христос-Спасовден ,надлежниот митроплит Тетовско-гостиварски г.Јосиф во сослужение на митрополитот Европски г.Пимен богослужеа света литургија во храмот Пресвета Богородица -Гостивар.На литургијата верниот народ се причести со светите тајни.Своја беседа изрече митрополитот г.Јосиф.

 image

 image

 image

 image

 image

 

http://tge.mk/product/voznesenie-na-gospod-isus-khristos