На 24.05.2020 година, на празникот на сесловенските учители и просветители, светите Кирил и Методиј, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова Литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По светата архиерејска Литургија беше отслужен свечен молебен.

 

 

 

 

 

 

 http://mpc-spe.mk/vesti-i-nastani/aktivnosti-na-arhiepiskopot/liturgija-vo-soborniot-hram-sveti-kiril-i-metodij-2020/