Семинар во Трескавец 1982 година, на сликата во центар е архиеп. Ангелариј, протоереј Методиј Гогов (архиепископ МИхаил), мислам дека лево е о. Владимир Санџаковски, а во позадина во профиле сликан св. Гаврил Светогорец, еп. Велички. На овој семинар мислам дека е крстен еден сегашен српски владика.

 

Извор: Ортодоксија ортопраксија