Goran Taseski

РАСПОРЕД ЗА БОГОСЛУЖБИ ПРИ ХРАМОТ СВ. ВМЧ. ГОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ –КРИВИ ДОЛ – СКОПЈЕ ЗА МЕСЕЦ АПРИЛ 2015г.

04/22- сабота – Воскресението на Лазара / 07.15 утринска во 08.30 литургија Златоустова /
05/23- недела- ЦВЕТНИЦИ / 07.15 утринска во 08.30 литургија Златоустова /


+ СТРАДАЛНА СЕДМИЦА+

07/25- ВЕЛИКИ ВТОРНИК- БЛАГОВЕШТЕНИЕ- / 07,15ч.утрена великопосни часови изобразителна /09,20ч./вечерна со литургија /Златоустова/
09/27 – ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК - Во 07,15ч. Утринска, часoви, изобразителна , вечерна / во 09.15/ Литургија /Василиева /; потоа велико елеосветување.
Во 18.00ч. Бдение- утринска со читање на 12-те страдателни Евангелија и изнесување на Св. Крст- Распетието Христово.
10/28-ВЕЛИКИ ПЕТОК - Во 08.00ч. Царски часови на Великите страданија Христови, /1,3,6, и 9-ти час, изобразителна, вечерна со изнесување на Плаштеницата Христова од олтарот и поставување во Гробот на среде храмот/.
Во 18.00ч. Бдение –утринска со Статиите на Велики Петок- Плачот на Богородица над Гробот Христов, потоа Литија со Плаштеницата – опход околу Храмот.
11/29- ВЕЛИКА САБОТА – Во 08.00ч.- наутро – Вечерна со Литургија /Василиева/

+++ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО+++

11-12/29-30 - сабота ноќта- во 23,30ч. Свечена Литија во 24.00ч објавувањето на Воскресението Христово , потоа Свечена Воскресна утрена и Литургија.
13/31- понеделник – Воскресение Христово Втор ден; Во 08.00 Воскресна утрена и Литургија.
14/01- вторник- Воскресение Христово Трет ден; /08.00ч.Воскресна утрена Литургија/.
17/04-петок- Источник Балаклија Во 07,30 утрена воскресна и Литургија
19/06- недела –Томина- упокоение на св. Методиј Солунски;
Во 07,15 утрена воскресна и Литургија /08.30/
26/13- недела- на Мироносиците
Во 07,15 утрена воскресна и Литургија /08.30/

Христос Воскресна, радост ни дарува!