Матка, 18-ти март 2015 г.- манастир Успение на Пресвета Богородица

на празникот на светиот маченик Конон Исавриски

На празникот на светиот маченик Конон Исавриски, во манастирот Успение на Пресвета Богородица, во матка, презвитер Бобан Митевски отслужи Литургија на Претходноосветени дарови. Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

 

Свeти Маркo Пoдвижник пишува дeка закoнoт Бoжји сe разбира схoднo сo испoлнувањe на Бoжјитe запoвeди. Нeзнаeњeтo гo тeра (чoвeкoт) да збoрува спрoтивнo на oна
штo e кoриснo, а дрскoста ги умнoжува пoрoцитe.

 

 

  

 


 

 Преминпортал (к.т.)