На  23.01.2015 година, во храмот посветен на Рождеството на Пресвета  Богородица,  во Скопје,  во 17 часот. ќе се одслужи повечерие со Акатист кон Пресвета Богородица .На поклонение ќе биде изнесена  копија од чудотворната икона Иверско - Хавајска Пресвета.  Верниот народ ќе  прими помазание од елејот на чудотворната икона.

Му благодариме на Бога за Неговата милост.