Во триесет и првата   недела по Педесетница, кога Светата Црква молитвено  го празнува споменот на   св. ИгнатијБогоносец , во храмот на св.пророк Илија, во населбата Аеродром, во Скопје, свешеникот Ангел Сердарски  отслужи Божествена Литургија. На Литургијата бројниот верен народ се причести со Светите Христови Тајни.

Преминпортал (к.т.)