01.jpg

 Посета на Претседателот Иванов во Бигорски и Рајчица
02.jpg

26 јули 2014 лето Господово

03.jpg

Братството на светата Бигорска обител и сестринството од метохот во Рајчица денес ја имаа таа чест да го пречекаат достојнопочитуваниот Претседател на Р. Македонија, г. Ѓорге Иванов, кој во рамките на својата официјална посета на Дебар, заедно со генералниот секретар на неговиот Кабинет, г. Борис Јосифовски и советникот за политички прашања, г. Зоран Илиевски, посака да ги посети и нашите два манастира. Ценетите гости беа достоинствено пречекани од страна на нашиот старец, архимандрит Партениј, но и бројните присутни гости во манастирот. На блиската средба со нашиот игумен, г. Иванов го искажа своето задоволство од духовниот напредок на нашето братство и сестринство, како и својата морална поддршка за понатамошно благоуспевање во евангелско-просветното дело на Бигорската и Раичката обител.

 04.jpg

 07.jpg

  08.jpg

  10.jpg

  12.jpg

 13.jpg

 

Извор: Бигорски манастир