Четвртокот вечерта во спомен чудата на животвотворниот извор на Мајката Божја, во манастирот на св. Прохор Пчински се отслужи празнична Богослужба во сослужение на свештенството од МПЦЕАНЗ и верниот народ. По отслужената Вечерна Богослужба сите заедно во литија се упатија до најблискиот извор кој се наоѓа во манастирот и се отслужи молебен на Пресвета Богородица.

Потоа имаше заедничка трпеза на љубовта.

Наредниот ден, во Петокот, се отслужи Божествена Литургија на која верните се причестија со Светите Христови Дарови.

 

 


LIFE- GIVING SPRING OF THE MOTHER OF GOD

On Thursday night, in memory of the miracles of the life-giving spring of the Mother of God, a feastful service was served at the monastery of St. Prohor Pchinski, together with the clergy of MOCDANZ. At the monastery’s mineral spring everyone prayed to the Mother of God with gratitude.

After the service a feast of love was served.

The following day, on the Friday, a Holy Liturgy was served and the faithful partook in the Holy Gifts of Christ.


 

Извор:манастир на св. Прохор Пчински,  Донибрук, Австралија

 

27-ми април, лето Господово 2014