1.jpg

Востоличен новиот игумен на Григоријатскиот манастир

2.jpg

16 март 2014

Утрово во светиот патријаршиски и ставропигијален манастир на Св. Григориј на Света Гора, во многу емотивна атмосфера и свечен амбиент, беше востоличен новиот игумен, архимандрит Христофор. Востоличувањето на новиот игумен на Григоријатскиот манастир се одржа не само во присуство на неколку игумени, претставници и монаси од Атонските манастири, туку и во присуство на голем број на верници од Кипар, Грција и странство. Грчката Влада ја претставуваше секретарот на кабинетот, г. Панајотис Балтакос.

 3.jpg

  4.jpg

  5.jpg

  6.jpg

  Извор: Бигорски манастир


Извор: Ромфеа