Pece.prochka.jpg
 
Pece.prochka1.jpg

Иако далеку од дома верниот народ Македонски не заборава кој е, и каде е .
Така беше и денес во МПЦО-Св.Кирил и Методиј-Дортмунд.
Могуброен верен народ поита во единствениот  Православен македонски храм  во Дортмунд и околината за да побараат прошка пред Господ Нашиот Бог.
На светата Литургија  многу дечиња пристапија кон светите Тајни Христови и се причестија.
Убава беше глетката   кога отец Душко ги поучи сите да пристапат  еден кон друг и меѓусебно си побараат прочка.
И овој пат не изостана трпезата на љубовта  ,за која се погрижија многу вредни домаќинки.

Да простиме за да ни биде простено.

Pece.prochka1.jpg

 Pece.prochka1.jpg

 Pece.prochka1.jpg

  Pece.prochka1.jpg

 Pece.prochka1.jpg

     

  • За Преминпортал - презвитера Анита Пецова
  • Дортмунд,  март 2014 гoд.