логоFacebookTwitterYouTubeeMail

"Изворот на лажната религија е неспособноста да се радуваме или, можеби пред сѐ одбивање да се радуваме, а радоста е апсолутна суштина… Стравот Божји и смирението се единствено здрави само кога се поврзани со таа радост, и само тогаш тие се вистинити и плодоносни! Надвор од таа радост тие добиваат демонски карактер и стануваат најдлабоко изопачување на било кое и било какво религиозно искуство. Религија на страв; религија на лажно смирение; религија на вина: сето тоа се искушенија и замки – многу силни и тоа не само во светот, туку и во Црквата. “Религиозните“ луѓе негуваат некој чуден сомнеж кон радоста". - о. А. Шмеман.

 

Избор од фб профил на

Горан Стојчевски

 

 

 

 

 

 Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie