Од издаваштвото на манастирот на св. Атанасиј Велики, с. Журче

Man.Zurce2.jpg

Во издание на  библиотеката „НЕБЕСНИ ЦВЕТОВИ“ при манастирот на св. Атанасиј Велики, с. Журче излегоа од печат две нови книги, и тоа:   „ДУШТА ПОСЛЕ СМРТТА“ од јеромонах Серафим Роуз и „ПАТОТ НА ХРИСТИЈАНИНОТ“ од Арх. Рафаил Карелин.
Во моментов, книгите може да се купат  во манастирот  на  св. Јован Крстител, с. Слепче и во манастирот на св. Атанасиј Велики, с. Журче , или на контакт маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Библиотеката “НЕБЕСНИ ЦВЕТОВИ” ги  има издадено и следните книги:


 Korica.NoviotZavet.jpg Korica.sv.Nifont.jpg

“НОВ ЗАВЕТ”                                                    “Свети Нифонт”

 

Korica.Svetinja.nazivotot.jpg     Korica.Kasijana.jpg

“Светињата на животот и детеубиството”        “Касијана”

 

Korica.sv.SerafimS.jpg   Korica.hritijaninot.jpg

“Свети Серафим Саровски”                  „ПАТОТ НА ХРИСТИЈАНИНОТ“ од Арх. Рафаил Карелин

                                                                    (НАЈНОВО ИЗДАНИЕ )

 

Korica.Tajnata.jpg  Korica.S.Rouz.jpg

„Тајната на спасението”                 Јеромонах Серафим Роуз - Душата после смртта

од арх. Рафаил Карелин                                   (НАЈНОВО ИЗДАНИЕ )


“За јазикот на православната икона”  од арх. Рафаил Карелин


“Православен поглед на светот”       од јер. Серафим Роуз


 Korica.NoviotZavet.jpg   

 ЗА МОЛИТВАТА

 (НАЈНОВО ИЗДАНИЕ )

Man.Zurce5.jpg

Посети: {moshits}