19042009

10/10/2021
 


По големата Божја милост за прв пат излезе од печат Акатист на преподобниот отец наш Јоаким Осоговски, Сарандопорски пустиножител.

Во оваа книшка посветена на преподобниот, содржано е неговото житие, акатистот на македонски јазик со паралелен превод на црковнословенски јазик, како и тропар, кондак и величание мелографирани по традицијата на источното пеење и со паралелен превод на западна нотација. Оваа книшка е збогатена и со стихови посветени на преподобниот Јоаким од едициите Манастирски води на сестринството на Слепченскиот Манастир Свети Јован Претеча.

19042009

Преподобен оче Јоакиме моли Го Бога за нас!

Славен е Бог во Светиите Свои!

 

Извор:

https://www.manastirslepche.mk/novost/za-prv-pat-izleze-od-pecat-akatistot-na-svetiot-joakim-osogovski/