19042009

 


"За починатите не треба да чувствуваме тага,зашто тие се живи.Тоа се луѓе кои живеат во духовниот свет,каде нема димензии, луѓе кои стојат пред Христос.Сите сме живи во Христа,а ако тоа не го разбирате така,тогаш не одиме во иста Црква,но секако ќе го разберете на последниот суд."


отец Фотиј

Од фб профил на

Simeon Stefkovski

 

 

Молитвен автобус
Старче, како треба да се молам за покојниците?
- Ти како се молиш?
- Па ете, отец, кажувам ,,Господи, подари му покој на на душата на твојот слуга Димитриј".
-Добро кажуваш. Но, кажи овака:
,,Господи, подари му на својот слуга Димитриј покој на душата, но и на сите останати починати со името Димитриј".
Автобусот оди кај што оди, па да не оди празен.


Свети Пајсиј Светогорец;