Светските новински фотографии во Скопје

Во организација на Македонскиот центар за фотографија се презентирани над 160 фотографии во сите категории

Познатата патувачка изложба на светска новинска фотографија „World Press Photo Exhibition 2012“, беше отворена вчеравечер во „Мала станица“ каде во организација на Македонскиот центар за фотографија се презентирани над 160 фотографии во сите категории. Авторите на фотографиите во најголем број се актуелни репортери и фотографи. (К.Р.) Утрински весник

7.06.2012