Скопје, 24 октомври (МИА) - Македонскиот режисер Игор Иванов ја доби наградата за најдобра режија за неговиот филм „Превртено“ на 28. Филмски фестивал во Валенсија.

Одлуката, како што е објавено на веб страницата на фестивалот, денеска ја донесе меѓународното жири.

„Превртено“ вчера беше премиерно прикажан на фестивалот во натпреварувачката програма, во конкуренција за златна, сребрена и бронзена фестивалска палма.

По Валенсија, „Превртено“ ќе има американска премиера, односно ќе биде прикажан во официјалната конкуренција на фестивалот во Сао Паоло, Бразил.ва/са/13:41