Во Анкетата која ја спроведува телевизија А1,

денес- 11. 11. 2007 година,  

на поставеното прашањето: Дали се согласувате МПЦ да се откаже од автокефалноста за да влезе во канонско единство со СПЦ,

резултатите беа следни:

Да (6%
    
Немам став (2%) 
   
Не (93%
   
Вкупно гласови:
6.295


a1anketa1.jpg

Посети:{moshits}