Псалтите од Св. Ѓорѓи, по снимањето на албумот „Детето и Белото море“ со Мизар и пред почетокот на турнејата со нив, одвоија една вечер за пробно снимање во црквата во Криви Дол. Ова се резултатите за јавноста.

Алилуја... Се жених грјадет, глас 8 трифонос, од Страсната Седмица

Изобразителен псалм 102, светогорски мелос, глас 8, препев на Ковиљското монашко братство

Возбраное воеводје, глас 8

 

Во чермнјем мори, догматик, глас 5

Празничен антифон: Од јуности мојеја... Чеснејшују, глас 4 легетос

 

 

9 песна од Пасхалниот канон, глас 1

 

 

Херувимска песна, глас 1

 

Извор: http://cudo.blogspot.com/2010/06/take-1.html